Canasia Sports

• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • dark color
  • red color
Forums
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
sliding door locks nowe BMW 530_az mi sie szkoda zrobilo (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: sliding door locks nowe BMW 530_az mi sie szkoda zrobilo
Pszemol (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
sliding door locks nowe BMW 530_az mi sie szkoda zrobilo  
prawie $ 5k. To co nazywasz warto?ci? rynkow? przy tak starych samochodach silnie zale?y od kondycji samochodu... Ale ok, niech Ci b?dzie... Wybra?em si? na www.kbb.com i mi wysz?o co nast?puje, patrz: 1991 BMW 5 Series 525i Sedan 4D Engine: 6-Cyl. 2.5 Liter Trans: Automatic Drive: RWD Mileage: 97,000 Equipment  Air Conditioning Power Steering Power Windows Power Door Locks Telescoping Wheel Cruise Control AM/FM Stereo Cassette ABS (4-Wheel) Leather Power Seat Sliding Sun Roof Alloy Wheels Retail Value  $6,775 Je?li wi?c tamta ubezpieczalnia wyp?aca prawie 5k to robi? Ci? w konia bo gdyby? chcia? odkupi? sobie takie auto to musia?by? zap?aci? ok $6775 plus wszystkie op?aty rejestracyjne, podatek 8% itp. Podsumowuj?c: ?yjesz w iluzji je?li my?lisz ?e ubezpieczalnia wyp?aci Ci wi?cej ni? warto?? rynkowa - by?by to cios we w?asnych akcjonariuszy.

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Rafal... (Visitor)
Birthdate:
Je?li wi?c tamta ubezpieczalnia wyp?aca prawie 5k to robi? Ci? w konia bo gdyby? chcia? odkupi? sobie takie auto to musia?by? zap?aci? ok $6775 plus wszystkie op?aty rejestracyjne, podatek 8% itp. Podatku nie ma je?li kupujesz od prywatnej osoby, a rejestracja kosztuje $60 je?li masz swoje blachy + ubezpieczenie oczywi?cie....

Pszemol (Visitor)
Birthdate:
Je?li wi?c tamta ubezpieczalnia wyp?aca prawie 5k to robi? Ci? w konia bo gdyby? chcia? odkupi? sobie takie auto to musia?by? zap?aci? ok $6775 plus wszystkie op?aty rejestracyjne, podatek 8% itp. Podatku nie ma je?li kupujesz od prywatnej osoby, a rejestracja kosztuje $60 je?li masz swoje blachy + ubezpieczenie oczywi?cie.... Bardzo Ci? prosz?, jak nie masz poj?cia o kupowaniu samochodów w USA to nie fantazjuj na ten temat bo jeszcze kto? przeczyta i Ci uwierzy. Kupowa?em dwa razy auto w USA i wiem na 100% ?e p?acisz zrycza?towany podatek w kwocie niezale?nej od ceny zakupu lecz ?ale?ny od rocznika. Sko?cz ju? prosz? z tymi swoimi fantazjami na temat USA bo ja mieszkam w USA od ?adnych paru lat i mi takich g?odnych kawa?ków nie wci?niesz.

Rafal... (Visitor)
Birthdate:
Bardzo Ci? prosz?, jak nie masz poj?cia o kupowaniu samochodów w USA to nie fantazjuj na ten temat bo jeszcze kto? przeczyta i Ci uwierzy. W IL nie p?acisz podatku je?li kupujesz od prywatnej osoby.

Pszemol (Visitor)
Birthdate:
to nie fantazjuj na ten temat bo jeszcze kto? przeczyta i Ci uwierzy. W IL nie p?acisz podatku je?li kupujesz od prywatnej osoby. Rafa?ku, no nie wiem ile razy mam Ci t?uc do g?owy ?e b??dzisz... Mo?e przekona Ci? tekst adresowany do studentow zagranicznych z Uniwersytetu w Chicago gdzie pisz? wyra?nie, ?e To register your car, if you buy it new from a dealer, there is an 8.5% sales tax. If you buy it second-hand from a private party, the tax is _base_d on the year the car was made. co ja Ci na to poradz? ??? ) http://internationalaffairs.uchicago.edu/orient-cars.htm A tu masz formalny tekst ?ród?owy z Illinois Department of Revenue: http://www.iltax.com/Publications/Sales/STS76.PDF Zerknij na formula? RUT-50 na stronie 19 i tabelki A i B na stronie 20. Tu nawet pisz? ?e jeste? obowi?zany zap?aci? podatek nawet gdy kupi?e? auto od krewnego: http://www.cyberdriveillinois.com/departments/vehicles/_title__registra... I prosz? Ci?, daj ju? spokój tym swoim popisom NIEWIEDZY. Je?li masz jakich? znajomych/rodzin? w USA i to oni Ci takie g?upoty podpowiadaj? to popro? ich aby mi podzi?kowali za darmowe korepetycje z prawa dotycz?cego samochodów w USA ))

Adam P?aszczyca (Visitor)
Birthdate:
Pomijajac fakt ze ubezpieczyc stare auto trudno, to na swiecie, a czesciowo i u nas dochodzi dodatkowy czynnik .. ile taki staroc warty ? Bo skonczy sie tak ze przy najmniejszej stluczce zrobi sie szkoda calkowita, wyplaca ci np 1000 euro, co stanowi pol miesiecznej pensji .. szkoda bylo skladke placic .. DAS poradzi

Go to top Post Reply